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: Mirant

Email of Contact




: alan.r.johnson@mirant.com

Phone Number on Contact



: (678) 579-3108

Comments on Definitions (List comments by Definition)

Several terms are listed that are also in the NERC glossary.  Because they are i) primarily reliability related terms and ii) the business practice is linked to several NERC standards, suggest utilizing the NERC definition.  The terms are as follows: Balancing Authority (BA), Balancing Authority Area, Interconnection, Load-Serving Entity (LSE), Purchasing-Selling Entity (PSE), Reliability Coordinator (RC), Sink Balancing Authority and Source Balancing Authority.

Comments on Requirements (List comments by Requirement Number)

1.3 Believe the reference should be to NERC Version 0 Standard INT-001-0, Attachment 1-INT-001-0.

1.6 Believe the reference should be to NERC Version 0 Standard INT-001-0, Attachment 1-INT-001-0.

2.1 Do we really mean, “defer” here? The requesting PSE may certainly “delegate” the task to the Market Operator, but it shouldn’t be able to defer its responsibility to another entity.

6.0 Question whether this requirement is really a Version 1 issue.  Current NERC Policy 3, section 2.3 states that the tag should be submitted in the format established by each Interconnection.  For the Eastern Interconnection, such format is described in the Electronic Tagging Functional Specification.  For ERCOT the process is described in the ERCOT Reference Document. Couldn’t find support for the proposed business practice in current policy.

7.1 Believe the reference should be to NERC Version 0 Standard INT-004-0, Attachment 1-INT-004-0.

8.1 Believe the reference should be to NERC Version 0 Standard INT-004-0, Attachment 1-INT-004-0

Comments on Appendices (List comments by Appendix Subsection)

Appendix A

· Interchange Transaction where the sink is in the Eastern Interconnection

· Current policy calls for the PSE to communicate tag information either by fax or telephone to all WECC BAs and TPs on the transaction path (see NERC Appendix 3A2 part B).  Was this intentionally left out of the proposed requirement (first bullet) based upon known practices? 

· References to NERC’s Version 0, Attachment 010-1 should be Standard INT-001-0, Attachment 1-INT-001-0.

· Interchange Transaction where the sink is in the Western Interconnection

· Under current policy (see NERC Appendix 3A2, part B), the requirement listed under the first bullet pertains to Pre-Scheduled transactions only.  Was the requirement modified based upon known practices or is this an oversight?

· For the requirements listed under the first two bullets, current NERC policy calls for the PSE to communicate tag information either by fax or telephone to all WECC BAs and TPs on the transaction path (see NERC Appendix 3A2 part B).  Was this intentionally left out of the proposed requirement (first bullet) based upon known practices?

· References to NERC’s Version 0, Attachment 010-1 should be Standard INT-001-0, Attachment 1-INT-001-0.

Appendix C

· Why was GPE replaced with PSE in this appendix? Doesn’t this change take away a right that an entity has today?  If so, isn’t that a Version 1 issue?

Appendix D

· Part A, section 1.1 – Is there such a thing as a MRD Transaction anymore? I thought NERC suspended that program about a year ago.

General Comments

